Wanneer de herfst en winter zijn intreden doet, dan zoeken we graag de warmte op en daar drinken we ook graag iets lekkers bij. Een heerlijke Ginneken glühwein past goed bij een halloween party, de winterse spirit en feestdagen.
Kleur je feestelijke winterdagen rood met Ginneken glühwein
Tijdens de herfst- en winterdagen kan een glaasje glühwein gedronken worden. Hiervoor heeft De Ginneken Pomp een lekker recept om zelf glühwein te maken.
Wat hebben we nodig
Voor 2 glazen:
- 0,5 liter Ginnekenwijn Merlot
- Sinaasappel
- Citroenpartjes
- Kaneelstokje
- 4 Kruidnagels
- Eventueel suiker
Voor een pittige en fruitige variant doe je tijdens het mengen het volgende erbij:
- 4 peperkorrels
- Verse gember (5 cm)
- 2x anijssterren
Bereidingswijze
Voor het bereiden van een traditionele glühwein ga je als volgt te werk: giet een Ginneken Merlot in een pan, voeg een gebroken kaneelstokje toe en drie kruidnagels. Vervolgens verwarm je heel zacht de pan, zonder dat het gaat koken. Je wilt immers niet bij de traditionele glühwein dat de alcohol verdampt. Snij de sinaasappel en citroen in partjes. Doe deze bij het mengsel naar smaak. Als laatste stap giet je het mengsel door een zeef. Tot slot voeg je eventueel wat suiker toe om de glühwein wat zoeter te maken.
Proost op je zelfgemaakte glühwein en geniet van de gezellig Ginnekense halloween, herfst- en winterdagen!
